Olasz és francia stílus-a magyarral mi a baj?

Éttermek kávézók teraszán ülve szomorúan szoktam figyelni, az előttem elsétáló nőket és férfiakat.  Csupa unalmas, biztonsági szín. Kilógó minden, túl sok láb, túl sok cici. Összevissza színek, minták, fazonok. De ha minden tökéletes lenne, akkor is van legalább egy dolog, amit kár volt a végén felvenni.

Világszépek a magyar nők! Akkor miért nem tudunk stílusosan öltözködni? Mi az, amit az olaszok és a francia nők máshogy, jobban csinálnak?

Ismerik a saját testüket és tisztában vannak az adottságaikkal.

Itthon még gyerekcipőben van az, hogy a nők tudatosan építsék fel a ruhatárukat vagy tisztában vannak azzal, hogy milyen színek vagy fazonok állnak jól nekik. A helyes melltartóméretről már nem is beszélek. Sokszor az alapokkal is gond van. Pedig egy 3-4 órás tanácsadással már rengeteget lehet javítani és finomhangolni a megjelenésen.

Nem követik vakon az aktuális divatirányzatokat.

A stílusos öltözködés ott kezdődik, hogy önazonos vagy és tudod, hogy mi áll jól neked. Ez pedig az aktuális trendektől független. A francia nők tökéletesen vegyítik a legújabb fast fashion darabokat, a méregdrága divatházak termékeivel és a nagymamájuk vintage darabjaival.

Szeretek a saját testük és van önbizalmuk.

Egy olasz nő vonul. Megérkezik.  Ott van. A magyar nők feketébe burkolva ülnek a villamoson és ha valaki még rájuk is néz, rögtön elkapják a szemüket. Félünk látszódni. A rejtőzködés nagymesterei vagyunk. Vagy pont a másik véglet…

Egy igazi, stílusos francia nő sosem közönséges. Nem mutat túl sok bőrt. Pontosan érzi, hogy meddig mehet el a szoknyahosszaknál és a mellek kiemelésénél. Viszont idősebb korban sem hord zsákokat, hosszú szoknyákat, csak azért, mert átlépett egy bizonyos kort. Tisztában van az értékeivel, és kiemeli, amit szépnek tart magán.

Ha te sem szeretnél egy lenni a téli fekete télikabát rengetegben, figyelj oda arra, hogy tudatosabbá tedd az öltözködésed!

 

Megosztás