Színtanácsadói Csernobil

Napokban néztük a férjemmel a Csernobil című HBO minisorozatot és kísérteties érzésem volt. Tudod, mikor áll a vezérlő közepén a mérnök és azt mondogatja miután felrobbant a reaktor, hogy dehát én mindent jól csináltam. Valahogy ezt éreztem én is a karrierem kezdetén, mikor rájöttem, hogy nem ismerem fel a meleg színtípusokat. Hogy azt csinálom, amit tanítottak, amit másoknál láttam, mégsem működik.

Fontosnak tartom, hogy beszéljünk róla és hogy értsétek, hogy mitől van mostanában ennyi félrenézés, olyan sok ember, aki csalódik a színtanácsadásban, vagy egyszerűen csak vergődik a színeiben és nem szereti őket.

Ennek a cikknek a megírásához a végső lökést az adta meg, hogy nálam járt ma egy nagyon régi ügyfelem, aki azóta küzdött a színtípusával, hogy egy éve nálam járt. Valahogy sosem érezte a magáénak. Nem véletlenül. Az új diagnózis hideg nyárból világos tavasz lett.

Sajnos nincs egyedül. Karrierem kezdetén, mint sok más színtanácsadó, bajban voltam a meleg színtípusok felismerésével. Szerencsére viszonylag hamar rájöttem, hogy miért van annyira kevés meleg típus nálam, nem ontottam éveken keresztül a lágy nyarakat vagy a sötét teleket, mint mások.

De mik lehetettek ezek az okok, hogy a karrierem kezdetén nehezebben ismertem fel a meleg típusokat?

Leírom most nektek pontról pontra, hátha tanulnak belőle azok a színtanácsadók, akik most kezdik a pályájukat, vagy maguk is elkövetik ugyanezeket a hibákat, amiket én.

Nagyon fontosnak tartom leírni, hogy a bejegyzésem célja nem a személyeskedés vagy a felelősség másra kenése. A hibákat én követtem el, vállalom is értük a felelősséget. De ettől függetlenül nem kevés aknát rejt a hazai rendszer, erről pedig fontosnak tartom, hogy beszéljek. De mik voltak nálam az okok?

Hiányos képzést kaptam.

Tetszik vagy sem, az a képzés, amin az itthon dolgozó színtanácsadók legtöbbje végzett, nagyon hiányos. A tanfolyam 10 alkalomból áll, ebből legalább 3 a semmivel telt el, hasznos információt nem kaptunk. A tanfolyam teljes hosszában egymást kendőzzük. Mi 10-en voltunk (ez a szám azóta sokkal magasabb). Egy tavasz típus, két nyár típus volt közöttünk, az összes többi tél. Ennyi. A 12 színtípusból láttunk 5 darabot. Őszt egyet sem. Az én családom nagy része szintén hideg színtípus, ezért esélyem sem volt meleg típusokon gyakorolni.

A hazai színtanácsadó képzés a színek tulajdonságaiban és felismerésében erős. De embereket kendőzni nem tanulunk meg. A mi évfolyamunk a színkártyákat és a kendőkészletet is szinte az utolsó alkalmak egyikén kapta meg. Nem tanultuk meg a saját kendőinket felismerni, a finom apró különbségeket meglátni, de ami még fontosabb, nem volt lehetőségünk felügyelet mellett  gyakorolni. Az egész tanfolyam alatt mindenki 1, maximum két alkalommal kendőzött valakit. Ez mondhatni semmi.

Azokat a színtípusokat, amelyeket nem láttunk élőben, letudták annyival, hogy ezzel a 3 kendővel tudod azonosítani. Ennyi. Azt nem tudtuk meg, hogy melyiknek pontosan milyen apró huncutsága, finomhangolása van, amiről fel tudod ismerni. Hogy mik azok a kendők, amik átfedésben vannak más színtípusokkal és a kendőzés közben simán félrevihetnek, mert azok is jól fognak állni az ügyfélen. Mert persze azt tudtuk, hogy vannak kevert színtípusok, de nem mindegy, hogy mennyire…

Nem jó sémákat tanulunk.

A színtácsadó képzés alapja, hogy azt tanuljuk, hogy figyeljük az ügyfél arcát, hogy villan vagy sem. Sárgul-e a bőr. Ez lesz az alfája és omegája a munkánknak. Ha sárgul, az rossz! Annyira ezt nevelik belénk, hogy mindent rossznak látunk, ami sárgul. Valóban a hideg típusokon tényleg rosszul mutat a sárgulás, viszont a meleg típusok felragyognak a sárgító, meleg színektől. Ez a sárgító effekt náluk pont előnyös, kiemeli őket.

Meggyőződésem, hogy rengeteg itthon kendőzött hideg nyár típus valójában tavasz, azon belül is világos tavasz. Ugyanis a hideg kék színű szemükkel rajtuk  jól áll egy-két élénkebb hideg nyár szín is, ami becsapja a tanácsadókat és elviszik egy teljesen hideg irányba az ügyfelet. Miközben az igazi ragyogásuk a tavasz színeknél mutatkozik meg.

 Nem jól választottam ki a mentorom. 

A színtanácsadó képzéssel párhuzamosan jártam egy nagyon jó hírű, tapasztalt személyi stylist mellé tanulni, dolgozni. A testalkatokkal, vásárlással, gardróbrendezéssel kapcsolatban rengeteget tanultam tőle. Ő inspirált arra évekkel ezelőtt, hogy ezt a szakmát válasszam.

Éreztem, hogy a színtanácsadó képzés nagyon kevés tapasztalatot adott, ezért eljártam hozzá workshopokra megfigyelőnek. Szerettem volna látni minél több színtípust. Később rá kellett jönnöm, hogy színtanácsadóként neki is gondjai vannak a meleg típusok felismerésével.

Hogy mi volt a gond? Gyakoriak voltak a 12-16 fős workshopok, mindez 3-4 órás időtartamra. Ennyi idő alatt képtelenség alaposan, odafigyelve ennyi embert kielemezni. Elfárad mindenki szeme, még akkor is, ha csak pár perc jut minden emberre.  Itt jöttem rá, hogy nem szabad gyorselemzéssel dolgozni. Nem etikus 8-12 kendő alapján színtípust meghatározni. Ugyanis nem tud kibukni az, ha téved az ember ennyi kendőből. Pláne ha az ajtóból belépve eldöntjük, hogy milyen típus lesz az illető.

A résztvevők zöme általában tél típus lett. Később rájöttem, hogy lényegében az ezüst-arany kendőknél eldőlt valakinek a sorsa, pedig ha valaki nem tiszta színtípus, akkor ez a két kendő legtöbbször nem tud egyértelmű jelzést adni.

Ez a tapasztalat később nagyon hasznos volt olyan szempontból, hogy megerősített abban, hogy hogyan nem szabad színtanácsadást végezni. Azóta nem vállalok el olyan munkát, céges megbízást, ahol nincs idő és megfelelő körülmény arra, hogy rendesen, az összes színkendőm segítségével végigvigyük az elemzést.

De mik az itthoni rendszer legnagyobb hibái?

 Nincs kontrollált gyakorlási lehetőség, nincsenek továbbképzések, szakmai felügyelet.

A helyzet az, hogy a színtanácsadó képzés elvégzése után mindenkinek a saját lelkiismeretére van bízva, hogy mikor kezd el ügyfelekkel dolgozni. Végigkendőzzük a családunkat, a barátainkat, de amikor elfognak az ismerősök, akkor egyszer el kell kezdeni. Nincs arra lehetőség, hogy úgy gyakoroljunk, hogy ott áll egy tapasztalt tanácsadó mögöttünk aki visszajelez, hogyha valami nem jó. Ezért előfordulhat, hogy nem jövünk rá arra sem, ha folyamatosan rosszul dolgozunk.

A mi szakmánknak nincs kamarája, szakmai testülete. Az ügyfeleken múlik, hogy visszajeleznek-e a tanácsadónak, ha nem érzik a színeiket, vagy ha máshol más típusnak kendőzték ki őket. Néhány tanácsadó arra sem méltatja ilyenkor az ügyfeleit, hogy elnézést kérjen.

Az sajnos nem megoldás, hogy mindenféle tematikus facebook csoportokban terjednek a hírek, hogy kihez nem szabad menni, mert akkor már megvan a baj. Ha már ott van valaki egy színtípus csoportjában, jó eséllyel már félrekendőzték és ott döbben rá, hogy gond van.

 „A magyar emberek 70-80%  hideg színtípus.” Hát nem.

Nagyon sokat hallottam ezt a mondatot kezdő koromban. A sok fős workshopok után valahogy annyira belém nevelődött, hogy a meleg színtípusok ritkák, mint a fehér holló, hogy nem is sejtettem, hogy rosszul csinálok valamit. Valójában rengeteg a fel nem ismert tavasz és ősz típus. Hónapok óta lényegesen több meleg színtípusom van, mint hideg.

Ott lett gyanús a dolog, hogy a színtanácsadó képzés óta jóban vagyok Huszka Ágival, aki maga is színtanácsadó, és gyanús lett, hogy nála lényegesen több a meleg típus, mint nálam. Elkezdtem kutatni az okát és szerencsére meglett a hiba a rendszerben. 🙂

Lehet ilyenkor azt mondani, hogy én megyek szembe az autópályán, de én a szememnek hiszek. Ott van a zárt csoporotomban rengeteg nálam járt nő, akik gyönyörűek a meleg színeikben, hordják az általam javasolt rúzsokat és ragyognak. Nap mint nap. Nekem, a nap végén ezt számít, nem a statisztikák.

Mit csinálok azóta másképpen?

  • Hallgatok a megérzéseimre. Ha azt érzem, hogy valami nem stimmel, nem jó irányba haladunk, inkább újrakezdem az elemzést, de nem hagyom, hogy csak a büszkeségem miatt egy rossz színtípussal engedjem el az ügyfelem.
  • A tanácsadás végén rúzsozunk. Ez a végső megerősítése a helyes színtípusnak. Ha a rúzs stimmel, akkor szinte biztos az is, hogy jól állapítottam meg a színtípust.
  • Folyamatosan képzem magam. Külföldi színtanácsadók oldalait követem és segítséget kérek, ha elakadok vagy nem vagyok biztos magamban.
  • Nagyon sok kendőt használok. Körülbelül 250 kendő van most bent a Stúdióban, de ez a szám folyamatosan emelkedik.
  • Van egy zárt facebook csoportom, ahol folyamatosan tartom a kapcsolatot az ügyfeleimmel. Látom őket szinte nap mint nap. Így ha azt érzem, hogy nincs meg az a hatás, ami egy tanácsadás után szokott lenni, fel szoktam ajánlani a másodkendőzés lehetőségét.

Mikor menj el másodvéleményre?

Nagyon sok a félrenézett színtípus a már színtanácsadáson járt nők között. Mi is emberek vagyunk, mindenki hibázhat. Én is megtettem és nem vagyok olyan öntelt, hogy azt higgyem, hogy tévedhetetlen vagyok.

Viszont vannak tanácsadók, akik szisztematikusan nem ismernek fel bizonyos típusokat. Vannak akik sémák alapján, szinte ránézésre eldöntik a színtípusod. De ez a poszt most nem róluk szól, hanem rólad.

Ha hónapok múltán sem tudtál megbarátkozni a színtípusoddal, nem biztos, hogy benned van a gond.

Mikor érdemes újra megnézetni a színtípusod?

  • Ha nem okoz örömet a színeid hordása.
  • Ha a tanácsadásod óta nem nagyon kaptál pozitív visszajelzést a környezetedtől.
  • Ha erősen kell sminkelned, hogy a színtípusod színei jól álljanak.
  • Ha nem láttad te sem a kendőzés közben, hogy jól állnak a színeid.
  • Ha a színtípusod rúzsai furán mutatnak.
  • Ha jobban látszódnak a bőrhibáid, ráncaid az ajánlott színekben.
  • Ha nem volt meg az AHA élményed.

Nálam a másodelemzés a saját ügyfeleim részére ingyenes, része a szolgáltatásnak. Ha nem nálam voltál színtanácsadáson, de szeretnél eljönni másodvéleményre, van arra is lehetőség. Időpontot itt tudsz folgalni. 

 

Megosztás

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás